14 de febr. 2018

PROGRAMA D'AJUDES DESTINADES A AFAVORIR L'ACCÉS AL MERCAT DE TREBALL DELS COL·LECTIUS VULNERABLES: PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL O MALALTIA MENTAL PER A L'EXERCICI 2018

Què es pot sol·licitar?

Nom del tràmit
EMCOD1 - ECOTDI 2018: Programa d'ajudes destinades a afavorir l'accés al mercat de treball dels col·lectius vulnerables: persones amb diversitat funcional o malaltia mental per a l'exercici 2018.

Objecte del tràmit
L'objectiu d'aquest programa és afavorir l'accés al mercat laboral de les persones aturades de la Comunitat Valenciana pertanyents a determinats col·lectius: persones amb diversitat funcional o persones amb malaltia mental o trastorn mental.

Les contractacions objecte de subvenció s'hauran d'efectuar a partir de la publicació de la convocatòria (DOGV Num.8228 / 02.02.2018)  i s'han d'executar a centres de treball radicats a la Comunitat Valenciana.

Són destinataris finals d'aquest programa les persones aturades i inscrites com a demandants d'ocupació en els centres SERVEF d'ocupació i que pertanguen a algun dels col·lectius següents:

a) Persones amb diversitat funcional (persona amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33 %, així com pensionistes de la Seguretat Social que tinguen reconeguda una pensió d'incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa, i pensionistes de classes passives que tinguen reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat). Així mateix, són destinatàries del programa de foment de la contractació indefinida inicial les persones amb malaltia mental o trastorn mental diagnosticat per centres públics de salut mental.

b) Persones amb diversitat funcional severa (persona amb un grau de discapacitat intel·lectual o malaltia mental reconegut igual o superior al 33 % o amb un grau de discapacitat física o sensorial reconegut igual o superior al 65 %.

Es considera acreditada una discapacitat intel·lectual o malaltia mental igual o superior al 33 % en els casos d'incapacitat permanent total o absoluta en què concórrega una discapacitat de caràcter psíquic o malaltia mental i en els casos de pluridiscapacitat psíquica i física o sensorial igual o superior al 33 %.


Qui pot sol·licitar-ho?
Interessats/Sol·licitants

En qualitat d'ocupadores, qualsevol persona ocupadora de naturalesa jurídica privada, incloses les persones treballadores autònomes, amb àmbit d'actuació a la Comunitat Valenciana.

Quantia de l'ajuda / Procediment de pagament
QUANTIA
1. La contractació indefinida inicial per a persones amb diversitat funcional o persones amb malaltia o trastorn mental i diversitat funcional severa:
L'import d'aquesta subvenció serà el resultat de multiplicar el 80 % del salari mínim Interprofessional (incrementat en la part proporcional de la paga extra) vigent en el moment de la contractació de la persona aturada per el nombre mínim de mesos de manteniment del contracte establit en la lletra c de l'article 17 de l'Ordre de bases reguladores (12 mesos).
En el cas de contractació persones amb diversitat funcional severa o de dones víctimes de violència sobre la dona amb diversitat funcional, el percentatge establit en l'apartat anterior s'elevarà al 100 %.
Els contractes a temps parcial d'almenys 30 hores setmanals (15 hores setmanals en el cas de persones amb diversitat funcional severa) resulten subvencionables amb reducció proporcional de la quantia de l'ajuda.

2. La contractació temporal de persones amb diversitat funcional severa per un període d'entre 3 i 9 mesos:
L'import d'aquesta subvenció serà el resultat de multiplicar el 100 % del salari mínim interprofessional (incrementat en la part proporcional de la paga extra) vigent en el moment de la contractació de la persona aturada, pel nombre mínim de mesos de manteniment del contracte (aquests contractes han de tindre una durada d'entre 3 i 9 mesos).

3. La transformació de temporal en indefinit de persones amb diversitat funcional severa:
L'import d'aquesta subvenció serà el resultat de multiplicar el 100 % del salari mínim interprofessional (incrementat en la part proporcional de la paga extra) vigent en el moment de la contractació de la persona desocupada, pel nombre mínim de mesos de manteniment del contracte establit en la lletra c de l'article 17 de l'Ordre de bases reguladores (12 mesos).
La conversió a indefinit haurà de tindre lloc durant els 6 primers mesos de la relació laboral.


PAGAMENT:

La liquidació de les ajudes s'efectuarà una vegada justificades les condicions establides, i es lliurarà d'una sola vegada l'import de l'ajuda concedida. No obstant això, aquestes ajudes queden condicionades a l'existència de crèdit suficient.


Quan s'ha de sol·licitar?
Termini de presentació

El termini per a la presentació de sol·licituds per a l'exercici 2018 s'iniciarà l'endemà de la data de la publicació de l'extracte d'aquesta resolució de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana núm. 8116 de 02/02/2018 i finalitzarà el 20 de setembre de 2018.

Amb caràcter addicional a aquest termini general, les sol·licituds s'hauran de presentar en el termini de dos mesos des de la contractació objecte de la subvenció.

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=19142&version=amp